6. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi

Türkiye Fizyoterapistler Derneği ve Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü işbirliği ile düzenlenen 6. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi 4-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara´da gerçekleştirilmiştir. "Rehabilitasyonda Fizyoterapistler İçin Cevap Bekleyen Sorular" temalı kongre geniş bir katılımla tamamlanmıştır. "Herkesin Bir Fizyoterapisti Olmalı" sloganlı kongrenin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç katılmıştır.   Açılış sonrası panelde; mesleki otonomi, meslek tanımının maddeleri, uluslararası tanımlar, mesleki yetkinlikler, mevzuat engelleri ve uluslararası platformda güncel durum Sağlık Bakanlığı Mevzuat Daire Başkanı Sevil Serin, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç ve Avukat Ziya Şahin'in katılımları ile tartışılmıştır. 16 panel, 4 konferans, 6 sözel bildiri oturumunda 83 sözel bildiri, 2 poster oturumunda 136 poster, 1 Çalıştay, 2 toplantı (BEAK ve Çalışma Grupları) ve dernekler buluşması gerçekleştirilmiştir. "Sporcu Rehabilitasyonunda Fizyoterapi Yaklaşımları" konulu panele bölüm başkanımız Doç. Dr. Derya Özer Kaya "Spor Yaralanmalarında Nöromüsküler Eğitim" isimli sunumu ile katılmıştır. Öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Sevtap Günay Uçurum ve Araştırma Görevlimiz Kevser Şevik'in de katıldığı sempozyumda bölümümüz öğretim elemanları tarafından hazırlanıp sunulan "Dağcılarda Omurga Postural Dayanıklılık Yükleme Testi Segmental Cevaplarının Sırt Kuvvet ve Enduransı ile İlişkisi" isimli poster çalışması ilgi toplamıştır.