Uygulamalı Kinezyolojik Elektromiyografi Kursu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 28 Ocak 2017 tarihinde Uygulamalı Kinezyolojik Elektromiyografi (EMG) Kursu' na ev sahipliği yaptı.

Üniversitemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Laboratuvarında gerçekleşen, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. A. Ruhi Aksoy ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Dr. Fzt. Gülcan Harput’un eğitici olduğu kurs; bölümümüz ve Dokuz Eylül Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim elemanları başta olmak üzere çok sayıda fizyoterapist meslektaşımız tarafından ilgi gördü.

Kursta; kinezyolojik EMG’nin kullanım alanları, limitasyonları, avantajları, sinyal işleme ve analizi ile ilgili teorik sunumların yanı sıra pratik uygulamalarla da kursiyerlerin temel EMG ölçümü ve analizini yapabilmesi,  araştırma hipotezi oluşturabilmesi, akademik yayınlarda kullanılan EMG yöntemlerinin anlaşılabilmesi hedeflendi.